Goedkope uitvaartverzekering

Goedkope uitvaartverzekering eenvoudig vergelijken

Uitvaartverzekering algemene informatie

U kunt ervoor kiezer om een uitvaartverzekering af te sluiten. De eerste mogelijkheid is om een risicopolis af te sluiten. U spreekt af met een verzekeraar welk bedrag u wilt ontvangen bij het overlijden. Op het moment dat de verzekerde overlijdt. Zal de verzekerde waarde uitgekeerd worde aan de erven van de verzekerde.

Daarnaast is het ook mogelijk om een natura-uitvaartverzekering af te sluiten. Deze variant is anders dan hierboven omschreven. U ontvangt nu geen geld. Maar een natura uitvaartverzekering betaald uit in diensten. De meeste kosten worden vergoed. Helaas vallen vaak de grafrechten en de kosten voor een grafsteen of urn vallen vaak niet onder de dekking. De reden hiervoor is dat er per plaats grote verschillen bestaan in deze kosten. Het is wel mogelijk om hiervoor een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Bij de natura-uitvaartverzekering is de kist expliciet beschreven en bijvoorbeeld een standaard kist, er zijn variaties mogelijk zijn van circa 100 euro tot vele tienduizenden euro’s. Maar daarnaast vallen ook zaken als een advertentie, bloemstuk en consumpties. Vaak staat dit expliciet in de polis.

U dient er bij het afsluiten van deze verzekering goed op te letten wat er wel en niet gedekt is, want anders kunnen de nabestaanden later voor nare verrassingen komen te staan. In veel gevallen valt daarnaast het repatriëren van de overledene vanuit het buitenland niet onder de dekking. Het repatriëren kan wel op een andere manier verzekerd worden, namelijk via de reis- en ongevallenverzekering.

Zit er een verschil tussen de natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering ?
Ja daar zit zeker een heel groot verschil tussen. Bij natura ontvangt u een uitkering in de vorm van diensten. Bij een kapitaal polis ontvangt u bij overlijden een van te voren afgesproken bedrag.
Is het mogelijk om mijn gehele gezin verzekeren?
Ja u kunt onbeperkt personen toevoegen aan uw polis. U betaald wel voor elke persoon extra premie. Kinderen zijn bij sommige verzekeraars gratis tot een maximum bedrag mee verzekerd tot hun 18e verjaardag.
Is het mogelijk om de premie van een uitvaartverzekering op te voeren bij de belastingdienst en deze aftrekbaar te maken ?

Nee, dit is niet mogelijk !!
Als ik een uitvaartverzekering ga afsluiten voor welke bedrag moet ik dan ongeveer verzekerd worden ?
De kosten hangen compleet af van uw wensen. Gemiddeld kost momenteel een begrafenis nu zo’n € 8.000,-. Een crematie kost nu ongeveer zo’n € 5600,-
Wordt er bij een begrafenisverzekering enigszins rekening gehouden met inflatie ?
Nee, hier word geen rekening mee gehouden !!
Zit er een verschil tussen een traditionele overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?
Ja zeker, vaak zit de overlijdensrisico verzekering gekoppeld aan uw hypotheek. Dit is ook vaak een hoger verzekerd kapitaal dan de uitvaartverzekering. Bovendien is deze nodig om uw hypotheek mee af te lossen. De uitvaartverzekering kan niet verpand worden aan de hypotheek en is bedoeld om uw uitvaart mee te bekostigen.
Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als u uw nabestaande niet wilt achterlaten met onnodige kosten dan is dit zeker aan te raden om af te sluiten.
Wat houdt een enbloc clausule precies in ?
Deze clausule geeft de verzekeraar het recht om enig moment zonder overleg met de verzekeringsnemers de premie te verhogen. De verzekeraar doet dit voor al zijn verzekerden.

 

Content
Content

150+ maatschappijen

© 2014 BeInsurance - BeTheme. All Rights Reserved. Muffin group