Goedkope scooterverzekering

Scooterverzekering afsluiten vanaf €1,- per maand

Goedkoopste scooterverzekering vergelijken

Het aantal scooters is in Nederland enorm toegenomen. Volgens de laatste tellingen zouden er meer dan 1.0000.000 scooters aanwezig moeten zijn in Nederland. Na een kleine daling in voorgaande jaren namelijk in de jaren ’70 en ’80 , is vanaf de jaren ’90 het aantal scooters in Nederland toegenomen. Zowel de bromscooter als de snorscooter nemen momenteel toe in aantallen. Opmerkelijk is wel dat de scooter voornamelijk in trek is bij bestuurders ouder dan 65 jaar. De scooter valt op verschillende manieren te verzekeren. De basisdekkingen zullen wij hier onder aan u uitleggen.

Dekkingen scooterverzekering

WA-dekking

Vanuit de wegenverkeerswet is dit de minimale dekking die afgesloten dient te zijn voor een scooter. Deze dekking zorgt ervoor dat schade die u toegebracht heeft aan andere weggebruikers vergoedt gaat worden aan deze. Het is aan te raden deze dekking in takt te laten. Indien u niet minimaal een WA verzekering voor een gemotoriseerd voertuig regelt, dan kan dit u een boete opleveren. Dat is namelijk strafbaar volgens de wegenverkeerswet.

WA + diefstal

Deze dekking is eigenlijk een soort tussendekking. Naast de WA dekking, bent u nu ook verzekerd voor schade die ontstaat naar aanleiding van een diefstal. Wanneer uw scooter gestolen wordt, dan is dat uiteraard zeer vervelend. U bent hiervoor dan wel verzekerd.

WA + beperkte casco

Middels deze dekking gaat u al ruimer verzekerd worden. Naast de WA dekking bent u voor meerdere gebeurtenissen verzekerd. Het is een logisch gevolgd dat u voor een ruimere dekking helaas meer premie moet betalen. Bij de WA + beperkte casco dekking bent u verzekerd voor :

  • Brand, explosie en blikseminslag
  • Diefstal
  • Botsingen met dieren
  • Storm en ander natuurgeweld

WA + volledige casco

Deze dekking is de ruimste dekking die er voor uw scooter mogelijk is. U bent naast hierboven omschreven ook nog eens extra aanvullend verzekerd voor: botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. Indien deze dekking nog niet voldoende is, dan kunt u alleen nog aanvullende verzekeringen hiervoor afsluiten.

Veelgestelde vragen scooterverzekering

Ik wil mijn scooter verzekeren voor zakelijke doeleinde.
Dit wordt heel lastig om voor u te regelen. Wij dienen eerst goed te inventariseren om te kijken welke mogelijkheden wij u eventueel kunnen aanbieden.
Heb ik verplicht een rijbewijs of certificaat nodig voor mijn scooter.
Ja, u dient deze altijd te hebben. Anders bent u namelijk ook niet verzekerd.
Ik heb bij u een verzekering afgesloten, kan ik deze nog annuleren.
Ja u heeft bij ons altijd 14 dagen bedenktijd. Wilt u de verzekering alsnog annuleren dan kunt u dit per post of per email bij ons kenbaar maken.
Bestaat er bij een scooterverzekering ook een eigen risico.
Ja, u kunt bij de scooterverzekering kiezen voor een eigen risico. Dit kunt u eventueel ook zelf aanpassen als u dit nodig vindt.
Ik sta op trede 14, heb ik dan ook 14 schadevrije jaren.
Nee, het aantal treden zijn niet gelijk aan uw schadevrije jaren. Deze kunnen namelijk afwijken.
Welke factoren zijn van belang bij het berekenen van een scooterverzekering.
De volgende factoren spelen mee, leeftijd bestuurder, postcodegebied, soort scooter.
Ik wil de dekking omzetten van mijn scooterverzekering is dit mogelijk.
Wij verzoeken u per post of per email deze wijziging kenbaar bij ons te maken. Wij zullen dan per eerstvolgende mogelijkheid de verzekering voor u omzetten.
Ik ben de polissen kwijt van mijn scooterverzekering, waar kan ik deze terugvinden.
U kunt de polisgegevens altijd terug vinden in uw digitale polismap. Maar wij kunnen ze ook per post naar u opsturen zonder kosten.

 

Stap voor stap een scooterverzekering vergelijken

Bekijk de video scooterverzekering via youtube

Honderden klanten deelden hun ervaring met een scooterverzekering vergelijken

Eenvoudig en snel een scooterverzekering afgesloten, goede response. R. van Doorn, Dordrech.
Het vergelijken van verzekeringen was top. P. Hermans, Maastricht.
Vergeleken en afgesloten binnen enkele stappen. S. Evers, Zotermeer
Erg prettig door de stap voor stap methode. E. Bosman, Amsterdam


150+ maatschappijen