Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Er komt altijd een moment dat u ergens juridische bijstand voor nodig heeft. U kunt dan de keuze maken om u te wenden tot een advocaat. Het is ook mogelijk hier een verzekering voor af te sluiten. De rechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp aan. Deze verzekering valt te verdelen in een verkeersrechtsbijstandverzekering of een gezinsrechtsbijstandverzekering.

De verkeersrechtsbijstandverzekering biedt u hulp bij conflicten rond verkeerszaken. U moet hierbij denken aan het verhalen van bijvoorbeeld een schade die ontstaan is na een ongeval. Tevens kan deze verzekering ook ingeschakeld worden om uw rechten te verdedigen. Ook kan deze verzekering optreden ingeval van conflicten met betrekking tot reparatie van het voertuig. U kunt deze verzekering per object afsluiten , maar het is ook mogelijk om voor alle voertuigen af te sluiten.

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering vanaf € 3,- p/m
Direct vergelijken en afsluiten binnen 3 minuten

De gezinsrechtsbijstandverzekering word vaak opgebouwd uit verschillende soorten rubrieken deze bestaan vaak uit : verkeer, consument, werk, wonen , inkomen , fiscaal en vermogen. Het is mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende rubrieken maar u kunt deze rubrieken ook allemaal afsluiten. Wij zullen een korte omschrijving waar de verschillende rubrieken voor staan.

• verkeer: problemen welk ontstaan aan het deelnemen van het verkeer , maar ook bij eventuele reparatie

• wonen: conflicten die kunnen optreden bij uw koopwoning of huurwoning. Denk hierbij aan conflicten met aannemers of uw huurbaas.

• werk: problemen met uw werkgever, uitkering of eventueel pensioen

• Fiscaal: conflicten met betrekking tot fiscale problemen