Goedkope fietsverzekering

Goedkope fietsverzekering vergelijken

Er zijn ruim 19 miljoen fietsen in Nederland. Gemiddeld genomen fietst een Nederlander ongeveer zo’n 900 kilometer per jaar op zijn fiets. Dat zijn toch een aardig aantal kilometers. Wist u dat uit cijfers blijkt dat vrouwen meer fietsen dan mannen. Dat op zaterdag het meeste aantal kilometers gefietst wordt. De meeste nederlanders kiezen ervoor om hun fiets goed te verzekeren. Bij de fietsverzekering bestaan verschillende vormen en varianten. Wij zullen u hieronder zo goed mogelijk proberen te informeren.

Eenmalige premie fietsverzekering

Als u kiest voor de eenmalige premie, dan kiest u automatisch voor een contractduur van 3 of 5 jaar. U kunt zelf hier een keuze maken. Waar het op neer komt is dat u deze premie in een keer betaald voor de gehele looptijd ( 3 of 5 jaar). Binnen deze verzekering kunt u kiezen voor 2 verschillende soorten dekkingen. De eerste is de diefstaldekking. Wanneer de fiets gestolen is, zal u na het melden van de schade, een schade-uitkering ontvangen van de verzekeraar. Doordat wij met verschillende verzekeraars werken, kunnen er verschillen ontstaan over wat voor vergoeding u gaat ontvangen. De ene verzekeraar hanteert een langere termijn voor nieuwwaarde. De andere verzekeraar rekent met een hogere afschrijving. U kunt via onze software precies zien welke verzekeraar met welke vergoedingen rekent. De tweede mogelijkheid om te kiezen is de dekking ’’ beschadiging’’ Als uw fiets op een of andere manier beschadigd raakt door wat voor redenen dan ook, dan bent u voor deze schade verzekerd. Uiteraard dient u rekening mee te houden dat een verzekeraar op deze dekking wel een eigen risico kan hanteren. De ervaring leert dat dit momenteel op zo’n € 50,- ligt. Polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekeraars kunt u bekijken via onze software.

Doorlopende fietsverzekering

Deze variant is vrij nieuw en wordt nog niet door elke maatschappij aangeboden. Via deze verzekering bent u doorlopend verzekerd. U kunt net als hierboven omschreven kiezen voor een diefstal en /of beschadiging dekking. In plaats van de premie in een keer te betalen , kunt u ook kiezen voor een maandelijkse , per kwartaal , per half jaar of een jaarbetaling.

U kunt bij ons zelf de keuze maken op welke manier u het beste de fietsverzekering wilt afsluiten.

Welke gegevens heb ik allemaal nodig om een fietsverzekering aan te vragen.
U heeft de volgende gegevens extra nodig: framenummer,slotnummer en sleutelnummer.
Ik ben een van mijn sleutels kwijtgeraakt moet ik dit ergens doorgeven.
Ja, u dient dit bij ons of bij de verzekeraar door te geven. Er wordt dan een aantekening gemaakt op de polis.
Zit er een eigen risico op de fietsverzekering.
Wanneer u kiest voor de dekking beschadiging dan geldt er bij de meeste verzekeraars een eigen risico. U dient dan te denken aan € 25,- tot € 50,-.
Ik heb een racefiets en ga regelmatig ermee fietsen. Heb ik dan ook een art slot nodig.
Elke fiets dient voorzien te zijn van een goedgekeurd art klassen slot ook uw racefiets.
Ik neem mijn fiets mee naar het buitenland is deze dan ook verzekerd.
Ja, de verzekering geldt ook in het buitenland.
Ik wil de fietsverzekering direct aanvragen kan dit.
Ja, het is mogelijk om via onze website direct verzekerd te zijn.
Wanneer ik de verzekering aanvraag, ontvang ik dan ook een polis.
Ja, net als met alle andere verzekeringen ontvangt u van ons netjes een polis. U kunt deze per post of per email van ons ontvangen.
Wat mijn fiets is gestolen en wat nu ?!
U dient eerst aangifte te doen bij de politie. Daarna dient u de schade bij ons te melden. Wij ontvangen graag van u: politierapport, ondertekend schadeformulier en kopie van de nota

 

Stap voor stap een fietsverzekering vergelijken

Bekijk de video fietsverzekering via youtube

Honderden klanten deelden hun ervaring met een fietsverzekering vergelijken

 

Snel, duidelijk en heel goedkoop.S. Harder
Alle verzekeraars kunnen vergelijken, dit was toch de beste.T van der Veen, De Meern
Goede klantenservice, direct telefonisch te bereiken. H. Allouch, Den Haag
Weer net zoveel kunnen besparen als de vorige keer. C.J. de Jongh, Roosendaal
Heel makkelijk kunnen besparen, verzekering zo aan kunnen vragen. F. Lasso, Heereveen


150+ maatschappijen