Goedkope fietsverzekering vergelijken

Er zijn ruim 19 miljoen fietsen in Nederland. Gemiddeld genomen fietst een Nederlander ongeveer zo’n 900 kilometer per jaar op zijn fiets. Dat zijn toch een aardig aantal kilometers. Wist u dat uit cijfers blijkt dat vrouwen meer fietsen dan mannen. Dat op zaterdag het meeste aantal kilometers gefietst wordt. De meeste nederlanders kiezen ervoor om hun fiets goed te verzekeren. Bij de fietsverzekering bestaan verschillende vormen en varianten. Wij zullen u hieronder zo goed mogelijk proberen te informeren.

Goedkoopste fietsverzekering vanaf € 1,- p/m
Direct vergelijken en afsluiten binnen 3 minuten

Eenmalige premie fietsverzekering

Als u kiest voor de eenmalige premie, dan kiest u automatisch voor een contractduur van 3 of 5 jaar. U kunt zelf hier een keuze maken. Waar het op neer komt is dat u deze premie in een keer betaald voor de gehele looptijd ( 3 of 5 jaar). Binnen deze verzekering kunt u kiezen voor 2 verschillende soorten dekkingen. De eerste is de diefstaldekking. Wanneer de fiets gestolen is, zal u na het melden van de schade, een schade-uitkering ontvangen van de verzekeraar. Doordat wij met verschillende verzekeraars werken, kunnen er verschillen ontstaan over wat voor vergoeding u gaat ontvangen. De ene verzekeraar hanteert een langere termijn voor nieuwwaarde. De andere verzekeraar rekent met een hogere afschrijving. U kunt via onze software precies zien welke verzekeraar met welke vergoedingen rekent. De tweede mogelijkheid om te kiezen is de dekking ’’ beschadiging’’ Als uw fiets op een of andere manier beschadigd raakt door wat voor redenen dan ook, dan bent u voor deze schade verzekerd. Uiteraard dient u rekening mee te houden dat een verzekeraar op deze dekking wel een eigen risico kan hanteren. De ervaring leert dat dit momenteel op zo’n € 50,- ligt. Polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekeraars kunt u bekijken via onze software.

Doorlopende fietsverzekering

Deze variant is vrij nieuw en wordt nog niet door elke maatschappij aangeboden. Via deze verzekering bent u doorlopend verzekerd. U kunt net als hierboven omschreven kiezen voor een diefstal en /of beschadiging dekking. In plaats van de premie in een keer te betalen , kunt u ook kiezen voor een maandelijkse , per kwartaal , per half jaar of een jaarbetaling.

U kunt bij ons zelf de keuze maken op welke manier u het beste de fietsverzekering wilt afsluiten.